Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage

 

De Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage behoort tot de traditionele Chinese geneeskunde. Het is een onderdeel van de Tuina massage. Deze vorm van massage maakt gebruik van vingerdruk, net zoals acupunctuur gebruikt maakt van naalden. Tuina behoort tot de oudste onderdelen van de traditionele Chinese geneeskunde.

De werking is gebaseerd op de Oosterse filosofie waarbij men ervan uit gaat dat alles wat leeft probeert een evenwicht te vinden en te behouden. De preventieve leer vertelt ons dat “Gezondheid behouden, voorkomt dat ziekte ontstaat”.

De massage activeert terug het zelfregulerend vermogen van het lichaam. Door bepaalde punten te bewerken wordt een reactie uitgelokt. Energie wordt weggenomen of versterkt.

Heel vaak trekt men onbewust de schouders op, of heeft men een oppervlakkige ademhaling, … Allemaal tekenen van spanningen in het lichaam. Bewust worden van die spanningen is een eerste stap om er iets aan te kunnen doen. Je gaat nooit proberen ontsnappen als je niet beseft dat je gevangen zit.

Bij de massage wordt druk uitgeoefend op specifieke punten op de meridianen. Zo kan de levensenergie (Qi) terug gelijkmatig door het lichaam stromen. Volgens de Chinese geneeskunde wordt ziekte veroorzaakt door onevenwicht en blokkades in de Qi-stroom. Als deze in balans is krijg je terug meer ontspanning en levenskracht.

Bekijk onderstaande video voor een gedetailleerde beschrijving.

 

Prijzen

Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage
Afzonderlijke massage 0u30 € 45,00
In combinatie met andere behandeling 0u30 € 30,00