Airbrush tanning – Spray tanning

 

Waarom Airbrush Tanning?

Is je zomerse teint alweer vervaagd of zelfs helemaal verdwenen? Wil je stralen op een feestje? Of ben je gewoon toe aan een gezond bruin kleurtje?

Airbrush Tanning is dé oplossing: wij garanderen je binnen de 8 uur een mooie bruine teint, zonder enig gevaar voor de gezondheid. Zelfs voor (ex-)kankerpatiënten.

Hoe werkt Airbrush Tanning?

Aan de hand van een airbrush (een verfspuit voor zeer fijn werk) spuiten we een product, bestaande uit twee componenten, op je huid.

  • De eerste component is een soort make-up, die je onmiddellijk een mooie bruine kleur geeft. Zo kan je meteen het resultaat bekijken. Deze component wordt al bij de eerste douchebeurt weggespoeld.
  • De tweede component is volledig kleurloos maar is het echt werkzame product. Het gaat om DHA, een derivaat van suiker. Dit product gaat een verbinding aan met dode huidcellen, wat leidt tot een mooie, natuurlijk bruine kleur. Aangezien er geen caroteen of henna gebruikt wordt, krijg je ook geen oranje schijn.

Wij hebben producten in verschillende kleuren, afhankelijk van je huidtype. Ook de densiteit, die bepaalt hoe bruin je zal worden, kan je zelf kiezen.

 

Airbrush Tanning is volledig onschadelijk en volkomen ongevaarlijk. Het product verbindt zich enkel met dode, kernloze huidcellen: deze kunnen zich niet meer vermenigvuldigen. Na een aantal dagen komen ze gewoon los van het lichaam.

 

Het resultaat

Na de Airbrush Tanning kan je 7 tot 10 dagen genieten van een mooi, egaal bruin kleurtje. Wij zorgen ervoor dat de intensiteit van de kleur aangepast is aan je huidtype, zodat je er niet onnatuurlijk bruin uitziet.

 

De voorbereiding

Op de dag van de afspraak breng je beter geen vette of oliehoudende producten op je lichaam aan. Een goede scrubbeurt (op waterbasis, zonder olie!!) zorgt ervoor dat de kleur mooi egaal en gelijkmatig verdeeld wordt en – belangrijker nog – dat je huid veel langer bruin zal blijven. De scrub verwijdert immers de loszittende dode huidcellen. De cellen die nog vast zitten, zullen veel langer op hun plaats blijven.

Opgelet: indien je zelf de scrub uitvoert, zorg er dan voor dat je geen stukken vergeet!

Trek donkere kledij aan. Op lichte kledij kan de gekleurde component lichtjes kleur afgeven. Dit verdwijnt volledig in de was; alleen op synthetische stoffen en fijne lingerie laat het soms lichte sporen na.

Zorg ook voor kleren die niet knellen en geen wrijving op de huid geven. De component die de uiteindelijke kleur geeft, werkt gedurende zo’n 8 uur verder. Op plaatsen waar de kledij schuurt, kan het product vroegtijdig weggewreven worden en dus lichtere strepen geven.

Opgelet: het product werkt zeer goed in op nagels – deze bestaan immers ook uit dode kernloze huidcellen. Uiteraard proberen wij deze zoveel mogelijk te sparen bij het spuiten. Maar om helemaal zeker te zijn, raden we aan om de nagels te lakken, bijvoorbeeld met een kleurloze nagellak. Zorg er wel voor dat je geen huid bedekt met de lak.

 

De Airbrush Tanning zelf

Wanneer je huid wordt ingespoten met het product, zie je onmiddellijk het resultaat. Eventueel voorzien we verschillende lagen, zodat je zeker niet té bruin kan worden. Het duurt ongeveer 10 minuten om het volledige lichaam in te spuiten en ben je klaar om de kledij weer aan te trekken. Je verlaat ons instituut met een gezonde bruine kleur.

 

De nazorg

Tijdens de eerste 8 uren na de Airbrush Tanning vermijd je best om hevig te zweten. Beter geen sport of andere zware inspanningen dus. Gedurende deze eerste 8 uren kan het product ook een lichte kleur afgeven op kledij of lakens – deze verdwijnt zonder problemen in de was.

Na 8 uur mag je douchen. De tijdelijke kleurcomponent spoelt dan volledig weg, maar ondertussen kreeg je huid een mooie bruine kleur.

Hoe beter je je huid hydrateert, hoe langer je de kleur kan behouden. Gemiddeld blijft de kleur tussen de 7 en 10 dagen, afhankelijk van je huidtype. Daarna vervaagt ze geleidelijk.

Klik hier om een kort overzicht te downloaden van de belangrijkste handelingen die je voor en na de Airbrush Tanning moet uitvoeren.

 

Prijzen

Volledig lichaam 0u40 € 45,00
Gelaat, decollete en schouders 0u20 € 30,00
Benen 0u20 € 30,00