WAT IS MASSAGE ?

Een goed uitgevoerde massage brengt lichaam en geest terug in evenwicht. Je komt volledig tot rust, en voelt je als herboren.

Massage wordt al eeuwenlang ingezet om pijn te bestrijden en de spieren te ontspannen. De kunst van het aanraken met een diepe, helende werking op het lichaam ontstond in het Oosten, en raakte dankzij het drukke handelsverkeer ook bij ons bekend. Verschillende technieken werden met elkaar vermengd, en verfijnd tot nieuwe massagetechnieken.

De scheiding van lichaam en geest binnen de kerkelijke filosofie verdrong de massage echter naar de taboesfeer. Pas nadat verschillende artsen de helende eigenschappen van het masseren beschreven, raakte de massage terug bekend in Europa.

WERKING OP HET LICHAAM

Een massage werkt op verschillende manieren in op het lichaam:

  • De huid wordt ontdaan van dode en verhoornde huidschilfers, de doorbloeding verbetert en talgophopingen worden losgemaakt. Zweetklieren en dieper gelegen cellen gaan beter functioneren. In de huid en in het onderhuids bindweefsel komen chemische stoffen vrij, die een vaatverwijdend effect hebben op het bloedvatenstelsel.
  • Wanneer de circulatie van bloed en lymfe verstoord is door druk uit de omliggende weefsels, worden afvalstoffen minder goed afgevoerd. Massage neemt deze druk weg, en zorgt voor een mechanische drainage van de kleine haarvaatjes. Zo komt de celstofwisseling terug op gang
  • Spieren hebben zuurstof nodig om goed te functioneren. Bij zuurstofgebrek stapelt melkzuur zich op in de spierweefsels, wat kan leiden tot spiervermoeidheid en spierpijn. Een massage brengt de bloedcirculatie binnen de spier terug op gang, waardoor het overtollige melkzuur afgevoerd wordt en de spier opnieuw zuurstof krijgt.
  • Massage kan ook pijnvermindering stimuleren. Onze instinctieve reactie om te wrijven bij pijn toont dit al aan: het heeft een kalmerend en verdovend effect. Massage vertraagt tijdelijk de receptoren in het zenuwstelsel, zodat de pijnprikkel minder snel tot de hersenen doordringt. Daarnaast komen dankzij de stimulerende werking van de massage ook lichaamseigen opiaten, met een kalmerende en pijnstillende werking, vrij. Deze opiaten worden bovendien beter getransporteerd door het stimulerende effect van de massage op de bloedsomloop.
  • Tot slot kan massage ook helpen bij het herstellen van de oorzaken van de pijn. Door een betere doorbloeding verloopt de voeding van de cellen beter en efficiënter, en worden afvalstoffen, serotonines en andere stoffen vlotter afgevoerd.

WERKING OP DE GEEST

Massage heeft uiteraard niet enkel een gunstig effect op het lichaam, maar ook op de geest.

Zo kan het relaxeren van de spieren een innerlijk gevoel van angst en spanning vervangen door kalmte en rust, waardoor de hartfrequentie en bloeddruk dalen en de circulatie verbetert.

Massage heeft ook een uitgesproken effect op de emotionele toestand van een persoon. Hoe meer spanning en stress een persoon ervaart, hoe sterker de pijnperceptie. Massage zorgt voor ontspanning en bijgevolg voor pijnvermindering.

Een verminderd gevoel van angst en spanning, een betere bloedcirculatie, meer kalmte en rust… Tal van factoren die het lichaam gunstig beïnvloeden en allerlei kleine en grotere kwalen kunnen voorkomen.

Een gezonde geest en een gezond lichaam gaan hand in hand. Massage helpt je om beiden terug in evenwicht te brengen. In het menu hieronder vind je alvast een overzicht van ons uitgebreid massageaanbod.

Prijzen

 

Relaxatiemassage
Volledig lichaam (standaard) 1u30 € 105,00
Beperkt aantal zones 1u00 € 90,00
Beperkt aantal zones 0u30 € 75,00
Holistische massage
Volledig lichaam (uitgebreid) 1u30 €105,00
Volledig lichaam 1u00 € 90,00
Therapeutische massage
Basis 0u30 € 75,00
Per bijkomend kwartier 0u15 € 20,00
Zwangerschapsmassage
Standaard 1u30 € 115,00
Opleiding perineummassage 0u30 € 20,00
Hotstonemassage 1u30 € 120,00
Bamboe massage 1u30 € 130,00