Tribal lichaamsbehandeling

 Deze lichaamsverzorging neemt je mee op reis richting Afrika, Zuid-Amerika en Oceanië. Originele etnische recepten van over de hele wereld brengen je terug naar de oorsprong en bezorgen je nieuwe zintuiglijke ervaringen. Dankzij planten en schoonheidsrecepten die al eeuwenlang binnen Afrikaanse, Mexicaanse en Polynesische culturen worden gebruikt kom je tot ontspanning, in een volledige harmonie met de natuur.

 

Verloop van de behandeling:

  • Lichaamsgommage “Humeur d’Afrique”: olie met Baobab en Café torréfié 100% Arabica
  • Hydraterende pakking met cactus “Légendes Amérindiennes”
  • Massage “Cérémonie Polynésienne”

 

Deze lichaamsverzorging kan ook gecombineerd worden met de Tribal gelaatsverzorging. Wanneer je beide pakketten samen boekt, krijg je een korting van 10%.

Tribal Oriental Experience

Maak kennis met de geheimen van de Oosterse lichaamsverzorging

Al duizenden jaren vormen Oosterse verzorgingen, die gebruik maken van natuurlijke ingrediënten afkomstig uit Noord-Afrika, de basis voor legendarische schoonheidsbehandelingen en rituelen. Ze zijn een ware traditie, deel van een eeuwenoude knowhow en cultuur.

 Ontspanning van lichaam en geest

Deze verzorging is geschikt voor alle huidtypes. We voeden de droge huid met argan- en rozenolie, terwijl de vette huid gezuiverd wordt dankzij de gommage met zwarte zeep en de rhassoul pakking.

Het Oosters ritueel in 4 stappen

  • De hammamsessie: zuiveringssessie met “Savon noir à l’eucalyptus” en een Kessa handschoen.
  • Pakking met een minerale klei, afkomstig uit Marokko: “Enveloppement corps Argan-Rhassoul”
  • Massage “Modelage Oriental à l’Elixir Oriental”: een heerlijk ontspannend moment, dat je spieren volledig tot rust brengt. Arganolie voedt de huid en geeft een soepel en comfortabel gevoel.
  • Einde van de behandeling met “Lait corps Argan & Rose Damas”: een voedende crème op basis van Arganolie en Roos van Damas, voor een heerlijk parfum en een gevoede huid.

Door de geschiedenis heen: het schoonheidsgeheim van de Oosterse schoonheden 

Nefertiti, de koningin van Sheba, Cleopatra… Oosterse koninginnen van een legendarische schoonheid.

In de 14de eeuw voor Christus verzorgde Nefertiti, vrouw van farao Achnaton, haar lichaam met boterextract van de karitéboom. De mooie Egyptische koningin baadde zich ook in het sap van aloë, ook wel “Elixir van de jeugd” genoemd, om haar frisse en stralende teint te behouden.

De koningin van Sheba, een zwarte schoonheid die koning Salomon van Israël verleidde, nam duizend jaar voor onze jaartelling al modderbaden. Kleimaskers hielpen haar om de jeugdigheid van haar huid te behouden.

De laatste koningin van Egypte, Cleopatra, fascineerde mannen door haar make-up (kohl en marineblauwe oogschaduw op haar bovenste ooglid, watergroene accenten op het onderste ooglid). De make-up vergrootte haar blik, maar beschermde haar ook tegen aandoeningen veroorzaakt door wind en zand. Om zich te beschermen tegen veroudering, smeerde Cleopatra haar lichaam en gelaat in met geparfumeerde balsems op basis van palm- en olijfolie. Haar huid hield ze zijdezacht door te baden in ezelinnenmelk.